Hanen ouder programma “praten doe je met z’n tweeën”

We gaan starten!

 

Op 5 juli gaan we starten met de nieuwe oudergroep. Ouders waarvan de kinderen niet vanzelfsprekend gaan praten. Iets wat toch heel normaal zou moeten zijn verandert in toch wel wat zorgen. Gaat hij ooit praten en wanneer dan? Normale vragen van ouders met dreumessen en peuters. En de hele wereld zegt dat je geduld moet hebben, maar een klein stemmetje zegt dat je op onderzoek uit wilt. En die ouders tref ik in de bijeenkomsten van de hanen oudercursus. Het boek: praten doe je met z’n tweeën, biedt een inkijk in de communicatieve ontwikkeling van kleine kinderen. Wat kun je al veel doen. Gemiste kansen laten liggen doen deze ouders niet. En zo voorkomen we een hoop frustratie bij opgroeiende dreumessen en peuters. En zie ik blije ouders en kinderen terug na een paar weken ‘oefenen’. We lachen om de canadese tongval van de filmpjes en iedere woensdag dat we hebben gewerkt rijd ik met een heel blij gevoel naar huis. En ja, de cursus wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Waarom? Omdat hij werkt!

We mogen weer beginnen!

 

Floortje

By |2017-07-04T16:03:39+02:00juli 4th, 2017|Geen categorie|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. Corry van der Heiden-Bunschoten 6 juli 2017 at 09:07 - Reply

    Goed werk!!!!

  2. Jo 14 december 2018 at 22:03 - Reply

    Dit jaar heb ik het Hanen ouder programma gevolgd bij Floortje Smits, omdat onze 2-jarige dochter niet zo veel sprak. Na onderzoek bleek dat haar woordbegrip in orde was, maar dat haar woordontwikkeling onder het gemiddelde was. Ik heb getwijfeld om deel te nemen aan de cursus, omdat ik meerdere keren gefilmd zou worden terwijl ik met mijn dochter speelde. Maar uiteindelijk waren die filmopnames juist hetgeen waar ik het meest van geleerd heb. Ik vond het erg fijn om andere ouders te ontmoeten die ook een kind hebben dat niet vanzelf begon te praten. Daarnaast vond ik het erg fijn om praktische handvatten te krijgen waarmee ik mijn dochter kon helpen om haar actieve taal te verbeteren. Het volgen van de cursus heeft mijn dochter ontzettend geholpen. Ze maakt nu zinnen van 3 of 4 woorden en haar woordontwikkeling is inmiddels normaal voor haar leeftijd. Deze cursus is echt een aanrader. Het kost je wel wat tijd, maar daar krijg je erg veel voor terug.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.