Floortje Smits
Floortje SmitsLogopedist / Hanentherapeut
Ik ben Floortje Smits – Van der Heiden. Ik ben afgestudeerd in 1997 en een jaar werkzaam geweest in midden Duitsland als logopedist op een praktijk met veel kinderen. Terug in Nederland ben ik al snel begonnen in Amsterdam Noord bij logopediepraktijk Mosplein. Dit na een jaar gewerkt te hebben als logopedist in een joodse instelling voor oorlogsgetraumatiseerden, waar ik verantwoordelijk was voor de afdeling logopedie bij geriatrie en verstandelijk beperkten.
Tijdens mijn studie heb ik mij verdiept in Nederlands met

gebaren.

Op dit moment begeleid ik hele jonge kinderen die niet of nauwelijks spreken. Daarbij helpt mijn specialisatie als Hanen oudertherapeut. Ik geef de Hanen oudercursus aan ouders van niet tot nauwelijks sprekende kinderen.
Ik behandel alle spraak- en taalstoornissen bij jongeren en volwassenen. Ik ben geschoold in meertaligheid. Na een enthousiaste periode van 16 jaar op het Mosplein waar ik hou van de samenstelling van inwoners, zijn wij gefuseerd met collega Corinne van Rhijn en verhuisd naar de centrale locatie op de Wingerdweg.

Sifra Possen
Sifra PossenLogopedist / Stemtherapeut
Mijn naam is Sifra Possen. Met veel plezier werk ik sinds 2007 in Amsterdam Noord.
Door mijn fascinatie voor adem en stem en alles wat ermee samenhangt ben ik in 1997 aan de opleiding logopedie begonnen. Na het afronden van de opleiding logopedie was ik een stuk wijzer geworden, maar had ik het gevoel dat er nog veel meer te ontdekken viel aan de adem en de stem. Zo ben ik in 2002 bij Borg Diem Groeneveld terecht gekomen waar ik in 2007 mijn diploma tot stemtherapeut heb behaald. (www.zangopleiding.nl)

Ook heb ik jarenlang in koren gezongen en heb ik zanglessen gevolgd. Daarnaast heb ik podiumervaring mogen opdoen in diverse koren in binnen- en buitenland. Naast de opleiding tot stemtherapeut heb ik cursussen en workshops gevolgd om mij verder te bekwamen op adem- en stemgebied.
Naast het werken met kinderen en volwassenen met adem- en stemklachten werk ik ook veel met kinderen (vanaf 3,5 jaar) en jongeren met o.a. taalproblemen. Zo ben ik gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van kinderen met (ernstige) taalontwikkelingsproblemen en meertaligheid en behandel ik spraakstoornissen en afwijkend mond- en slikgedrag.
Een goede en nauwe samenwerking met alle betrokkenen vind ik van groot belang voor het laten slagen van de behandeling. Ieder mens is weer anders en dat vraag om maatwerk. Wat heeft iemand nodig om zich evenwichtig te ontwikkelen en een mooie plek te vinden of te behouden binnen onze samenleving? Graag ga ik met u/uw kind aan de slag om dit te kunnen bereiken!
Corinne van Rhijn
Corinne van RhijnLogopedist
Mijn naam is Corinne van Rhijn en ik werk sinds 1991 als logopedist.
Begonnen in het Academisch Medisch Centrum op de keel-, neus- en oorafdeling waar ik onderzoek en de behandeling deed bij stemstoornissen en spraak/taalstoornissen bij kinderen.
Deze ervaring en kennis heb ik meegenomen naar mijn eigen praktijk in Amsterdam Noord. Eerst in de Banne en daarna aan de Klaprozenweg.

Mijn specialisaties liggen op het gebied van de spraak/ taalstoornissen bij hele jonge kinderen vanaf 2,5 jaar tot de leeftijd van 8 jaar, stemstoornissen bij volwassenen en kinderen, slikstoornissen bij afwijkend mondgedrag bij kinderen in de puberleeftijd. Verder behandel ik aangezichtsverlammingen met mime- therapie.
Ondanks dat vanuit onze beroepsvereniging via richtlijnen en protocollen gewerkt wordt, vind ik daarbij de persoonlijke benadering belangrijk. De goede balans tussen professionaliteit en ieders individuele behoefte staan bij mij voorop.
Femke Hoekstra
Femke HoekstraLogopediste
Mijn naam is Femke Hoekstra. In 2014 ben ik afgestudeerd als logopediste aan de Hanze Hoge school in Groningen. Tijdens mijn studie heb ik ervaring opgedaan op diverse plekken zoals het ziekenhuis en het speciaal onderwijs. In de afgelopen 3 jaren heb ik veel gewerkt met kinderen die problemen ervaren in de taal- en spraakontwikkeling.
Op dit moment ben ik werkzaam in de praktijk en op OBS de Vier Windstreken waar ik met veel plezier en enthousiasme werk. Het onderhouden van contact met derden zoals school vindt ik erg belangrijk zodat er multidisciplinair kan worden gekeken wat de beste zorg is voor het kind.