Floortje Smits
Floortje SmitsLogopedist / Hanentherapeut
Ik ben Floortje Smits.

Op dit moment begeleid ik hele jonge kinderen die niet of nauwelijks spreken. Daarbij helpt mijn specialisatie als Hanen oudertherapeut. Ik geef de Hanen oudercursus aan ouders van niet tot nauwelijks sprekende kinderen.
Ik ben preverbaal logopedist sinds 2019. Ik ben geboeid door medische achtergrond die aan eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen ten grondslag kunnen liggen.
Ik ben geschoold in meertaligheid, fonologische stoornissen en complexe taaldiagnostiek.

Op de praktijk is een breed scala aan onderzoeksinstrumenten aanwezig. Ik ben geïnteresseerd in beweging en invloed op het spreken en oefen graag in de speelzaal. Sensorische informatieverwerking betrek ik daarbij.

Ik heb veel kennis van invloeden hoogbegaafdheid, ADD, ADHD en ASS bij kinderen in de jonge leeftijd.

Historie: Ik ben afgestudeerd in 1997.

In Duitsland werkte ik een jaar in een kinderpraktijk. In Nederland daarna in een instelling voor geriatrie en verstandelijk beperkte volwassenen. Ik deed ervaring op met begeleiden van eet- en drinkproblemen en communicatieve verbeteringen in hun leefomgeving.

Tijdens mijn studie heb ik mij onder andere verdiept in Nederlands met

gebaren.

Na een enthousiaste periode van 16 jaar op het Mosplein waar ik hou van de samenstelling van inwoners, zijn wij gefuseerd met collega Corinne van Rhijn en verhuisd naar de centrale locatie op de Wingerdweg.

Sifra Possen
Sifra PossenLogopedist / Stemtherapeut
Mijn naam is Sifra Possen. Met veel plezier werk ik sinds 2007 in Amsterdam Noord.
Door mijn fascinatie voor adem en stem en alles wat ermee samenhangt ben ik in 1997 aan de opleiding logopedie begonnen. Na het afronden van de opleiding logopedie was ik een stuk wijzer geworden, maar had ik het gevoel dat er nog veel meer te ontdekken viel aan de adem en de stem. Zo ben ik in 2002 bij Borg Diem Groeneveld terecht gekomen waar ik in 2007 mijn diploma tot stemtherapeut heb behaald. (www.zangopleiding.nl)

Ook heb ik jarenlang in koren gezongen en heb ik zanglessen gevolgd. Daarnaast heb ik podiumervaring mogen opdoen in diverse koren in binnen- en buitenland. Naast de opleiding tot stemtherapeut heb ik cursussen en workshops gevolgd om mij verder te bekwamen op adem- en stemgebied.
Naast het werken met kinderen en volwassenen met adem- en stemklachten werk ik ook veel met kinderen (vanaf 3,5 jaar) en jongeren met o.a. taalproblemen. Zo ben ik gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van kinderen met (ernstige) taalontwikkelingsproblemen en meertaligheid en behandel ik spraakstoornissen en afwijkend mond- en slikgedrag.
Een goede en nauwe samenwerking met alle betrokkenen vind ik van groot belang voor het laten slagen van de behandeling. Ieder mens is weer anders en dat vraag om maatwerk. Wat heeft iemand nodig om zich evenwichtig te ontwikkelen en een mooie plek te vinden of te behouden binnen onze samenleving? Graag ga ik met u/uw kind aan de slag om dit te kunnen bereiken!
Corinne van Rhijn
Corinne van RhijnLogopedist
Mijn naam is Corinne van Rhijn en ik werk sinds 1991 als logopedist.
Begonnen in het Academisch Medisch Centrum op de keel-, neus- en oorafdeling waar ik onderzoek en de behandeling deed bij stemstoornissen en spraak/taalstoornissen bij kinderen.
Deze ervaring en kennis heb ik meegenomen naar mijn eigen praktijk in Amsterdam Noord. Eerst in de Banne en daarna aan de Klaprozenweg.

Mijn specialisaties liggen op het gebied van de spraak/ taalstoornissen bij hele jonge kinderen vanaf 2,5 jaar tot de leeftijd van 8 jaar, stemstoornissen bij volwassenen en kinderen, slikstoornissen bij afwijkend mondgedrag bij kinderen in de puberleeftijd. Verder behandel ik aangezichtsverlammingen met mime- therapie.
Ondanks dat vanuit onze beroepsvereniging via richtlijnen en protocollen gewerkt wordt, vind ik daarbij de persoonlijke benadering belangrijk. De goede balans tussen professionaliteit en ieders individuele behoefte staan bij mij voorop.
Bianca van Leijden
Bianca van LeijdenLogopediste
Mijn naam is Bianca van Leijden en ik ben sinds oktober 2019 als
logopedist, klinisch linguïst en klinisch gezondheidswetenschapper
werkzaam in Logopediepraktijk Oud Noord.
Na mijn studie Taalwetenschap ben ik de opleiding tot logopedist gaan volgen waar ik in 2011 ben afgestudeerd. Daarna ben ik als logopedist gaan werken in een eerstelijns logopediepraktijk.

Tijdens mijn opleidingen en het werken in de praktijk ben ik geïnteresseerd geraakt in spraak- en taalstoornissen bij kinderen en volwassenen. Ik vind het enorm boeiend en uitdagend om uit te pluizen wat er mis gaat in de spraak- en/of taal en na te denken wat eraan gedaan kan worden om ervoor te zorgen dat de spraak of taal van iemand verbetert. Het verbeteren van de communicatieve zelfredzaamheid staat daarbij centraal, waarbij de hulpvraag leidend is.

Omdat ik merkte dat ik op zoek was naar nog meer kennis en kunde ben ik in 2016 begonnen aan de masteropleiding Logopediewetenschap welke ik in 2018 met goed resultaat heb afgerond. Goede, gedegen diagnostiek en behandeling waarbij de cliënt centraal staat vind ik erg belangrijk.